Ekologiska drycker

Vi befinner oss i en tid där många börjat tänka på att både vara hälsosammare och miljövänligare men samtidigt vill man såklart kunna äta och dricka gott.

Det är bra att man börjat bli extra noga på vad man stoppar i kroppen och vilka drycker som är extra bra för en själv men också för naturen för att jorden ska kunna må bra och då även djuren. Därför är det bra att ha koll på exempelvis vilka drycker som faktiskt är ekologiska och därför också bättre att dricka både för kroppen men också för miljön och alla djur. Det finns både alkoholhaltiga drycker men också goda drycker utan alkohol som juicer, mjölk och massa andra riktigt goda drycker. Att veta att det finns bättre alternativ att dricka men som är lika goda kommer i längden vara bra att veta. Vet man det själv kan det sen också vara bra att dela med sig till andra.

Välj eko

Glögg är extra gott att ha till julen och det finns en rad med glöggar som är ekologiska. Bland annat har ‘blossa’ god glögg som är ekologisk men det har även bland annat ‘Tegnér & Son’ och ‘Ripa Zinfandel’. Vill man hellre ha en alkoholfri glögg så har ‘blossa’ även ekologisk glögg utan någon alkohol i vilket också ‘Saturnus’ har. Mjölk som är ekologisk finns det gott om. Allt från ’Arla‘s eko mjölk till ’Oatly’’s goda havremjölk som man även kan dricka som vegan. Är man sugen på att blanda ihop ett glas med chokladmjölk tänk då på att köpa det pulvret som är ekologiskt till mjölken som bland annat ’Oboy organic‘. Juicer som är ekologiska och samtidigt väldigt goda finns det många av. Ett märke som producerar goda och ekologiska juicer är kung Markatta. Samma märke har också goda muster, viner, öl och cider samtidigt som de dessutom erbjuder mer än bara drycker i sitt utbud. Är man sugen på en god apelsinjuice så är ett bra alternativ ’god morgon’ som är en god och ekologisk apelsinjuice. Te och kaffe kan man avnjut samtidigt som man tänker på kroppen, djuren och miljön. Ekologiskt kaffe har bland annat ‘Zoegas’, ‘Löfbergs’ och ‘Arvid Nordquist’. Te finns det mycket att välja mellan som är ekologiskt vilket såklart är bra. Man får komma ihåg att allt te inte är ekologiskt så håll extra koll på att det finns en logga på paketet som lovar att varan är ekologisk.

Saft som är ekologisk finns i flera olika smaker. Bland annat kan man njuta av ‘RÅ’ och deras goda aronia, citron eller varför inte deras saft i smak av blåbär. På en varm sommardag kan det vara extra gott att avnjuta ett glas med jordgubbssaft och då är det bra att det klassiska saftmärket ‘Bob’ har en ekologisk variant i sitt sortiment. Läsk som är ekologisk kan ibland kännas lite klurig att hitta men det finns läsk som är otroligt god samtidigt som den är helt och hållet ekologisk. Märket ’Whole earth’ har ett sortiment som smakar gott och som läskdrickaren brukar uppskatta. I sortimentet finns allt från cola till läsk i äppelsmak. ‘Red bull Cola’ är en annan läsk som också är ekologisk.